menci

 

A MENCI & C. SPA. 1927-BEN ALAKULT, OLASZORSZÁGBAN. A HETVENES ÉVEKBEN ÉPÜLT MEG AZ ELSŐ ÖMLESZTETT TAKARMÁNY SZÁLLÍTÓ TARTÁLYUK, AMI KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSBEN MÁR HASZNÁLHATÓ VOLT. EZ AZ ÚJÍTÁS OLYAN JÓL DEBÜTÁLT, HOGY A MENCI NÉV VILÁGHÍRŰVÉ VÁLT AZ IPARI SZÁLLÍTÁSBAN, ÍGY ÚJ TERMELÉSI KILÁTÁSOK KERÜLHETTEK ELŐTÉRBE.

A KILENCVENES ÉVEK ELEJÉN, TÖRTÉNT AZ ELSŐ IGAZI MINŐSÉGI UGRÁS, AMIKOR A MEZŐGAZDASÁGBAN IS BEKÖVETKEZETT AZ A GAZDASÁGI VÁLSÁG, AMINEK KÖVETKEZMÉNYEKÉPPEN FONTOS VOLT A KÖZÚTON IS GYORSAN, PONTOSAN, NAGYOBB TÁVOLSÁGOKRA IS ELSZÁLLÍTANI ÉS KIJUTTATNI A TAKARMÁNYT.

MIÉRT válasszuk a MENCI csigás kitárolású takarmányszállító eszközeit?

A Válasz Egyszerű:  Mert Ez A Legjobb  És  Ez  Biztosítja A Legnagyobb  Hozamot  !!!

Egy kicsit bővebben :

Magyarországon, már több mint 50 éve a mezőgazdasági nagyüzemi termelés és a takarmánygyártás elterjedésével megjelent az igény a takarmány állattartó telepekre történő gyors kiszállítására, annak minőségének, beltartalmi értékeinek megőrzése mellett.

Ma már minden gazdálkodó számára egyértelmű, hogy speciálisan az adott állatállomány részére összeállított takarmánykeverékek biztosítják a mai kor követelményeinek megfelelő súlygyarapodást, és ezáltal az elvárt hozamot.

A költséges eljárás során előállított takarmánykeverék állagának és összetételének megőrzése szállítás során nyilvánvaló és alapvető elvárás, amely mind a gyártó, mind pedig az állattartók érdeke.

Ezeknek a feltételeknek, és a minőség megőrzésére vonatkozó elvárásoknak csak és kizárólag a csigás kitároló rendszerrel ellátott takarmányszállító eszközök tudnak maradéktalanul megfelelni, mégpedig azért, mert nem törik, és nem osztályozzák újra a betárolt takarmányt, hanem garantáltan változatlan minőségben és összetételben / gyógyszer, nyomelemek stb. / képes annak kitárolására az állattartó telepen arra kialakított takarmány silókba. Ezen felül 2,5 – 3 –szor gyorsabb a csigás kitároló rendszer mind a fújós kitárolás esetén.

Néhány szó magáról a takarmányszállító felépítményről :

A felépítmény szinte teljes egészében alumínium, különleges profilokból, és speciális alumínium ötvözetekből készült. A tartály kialakításának egyik legfontosabb célja az alacsony súly, az alacsony súlypont, az üzembiztos működés valamint nagyon hosszú problémamentes üzemeltetés elérése. A gyár deklaráltan – és ezt a magyarországi üzemeltetési tapasztalatok is alátámasztják, ugyanis nem ritkák a 30 éves felépítmények is – legalább két alváz kiszolgálására tervezi a felépítményt.

A kamrák úgy kerültek kialakításra, hogy a benne szállított takarmány – dercés, granulátum, vagy szemes – akadály mentesen könnyen és hiánytalanul kiürüljön a hidraulikusan működtetett nyitó szerkezet megnyitását követően. A felépítmény meghajtását - működtetését egy 3 hengeres Lombardini motor, vagy az alváz mellékmeghajtásáról, hidraulikus rendszer biztosítja. A takarmány hosszirányú ürítését két hosszában elhelyezett csiga biztosítja.

A felépítmény hátsó részébe továbbított takarmányt egy gémes kihordó csiga szállítja ki a silóba – ezt a rendszert nevezzük csigás kitároló rendszernek. A gém kinyúlását és annak emelési magasságát a mellékletben szereplő vázlatrajzon láthatja. A gém 1 m-rel hidraulikusan hosszabbítható -  kitolható gémes. A kalibrált csigák anyaga speciális acél. A kihordó rendszer eltömődés és túltöltés elleni védelemmel van ellátva. A felépítmény távirányító segítségével kényelmesen és biztonságosan kezelhető, de mechanikus kapcsolók és karok segítségével manuálisan is működtethető. Amennyiben a felépítmény hátsó részébe továbbított takarmányt nem csak a csigás gém segítségével lehet a silóba kijuttatni, hanem egy nagy teljesítményú kopresszor is a felépítmény része, amelyik fújósan ürít a silóba – ezt a rendszert kombinált kitároló rendszernek nevezzük.

Szintén a szolgáltató cégek igényét kiszolgálandó a MENCI felépítményeit képes nagynyomású ventilátorral – takarító rendszerrel ellátni. ez a takarító rendszer minden a felépítmény belső falán megtapadt por alakú takarmánymaradékot kifújja a felépítményből, ezzel maximálisan eleget téve a higiénés előírásoknak.

A felépítmény tetején egy sor csúszásmentes palló kerül kialakításra, melyet a tartály oldalára szerelt létra segítségével lehet elérni. A felépítmény rugalmas kötésekkel kerül az alvázhoz rögzítésre. Aláfutás gátlóval, sárvédőkkel, és szerszámos ládával szerelik fel – ezek az alváz gyártójával kerülnek leegyeztetésre.

Ez a termékcsalád azon felül, hogy nagyon hatékony, a takarmány állagát, és minőségét megőrzi, hosszú élettartammal, és kiemelkedő megbízhatósági mutatókkal rendelkezik.

A MENCI felépítmények, eszközök paraméretei :

 

Felépítmények :

18 – 20 t össztömegű alvázra /2 tengelyes / felépítmény     19 – 25 m3, saját tömege cca. 2.5 t

24-28 t össztömegű alvázra /3 tengelyes / felépítmény        25 – 35 m3, saját tömege cca. 3-3,5 t

32 t össztömegű alvázra /4 tengelyes / felépítmény             28 – 43 m3, saját tömege cca. 3,2 – 3,8 t

 

Pótkocsik :

Tandem rendszerű 2 tengelyes pótkocsi felépítményének térfogata      26 – 34 m3

2 tengelyes forgózsámolyos pótkocsi felépítményének térfogata           30 – 36 m3

 

Félpótkocsik :

2 tengelyes félpótkocsi felépítményének térfogata                   35 – 46 m3

3 tengelyes félpótkocsi felépítményének térfogata                   43 – 57 m3

3 tengelyes önhordó félpótkocsi felépítményének térfogata     44 – 62 m3

 

 

Bövebb leírást ITT talál: https://www.hasznaltauto.hu/partner/gi-ga_farm_kft.-14257

GYÁR

A MENCI gyár három generációs családi vállalkozás, melynek fő profilja takarmányszállító felépítmények / első sorban csigás kihordású / valamint pótkocsik és félpótkocsik gyártása.  

A gyár a csigás kihordású kitároló rendszer kiegészítéseként – elsősorban a szolgáltató cégek igényeinek eleget téve - hogy ők univerzális eszközzel rendelkezzenek – kifejlesztette az úgynevezett kombinált kihordású rendszerrel szerelt takarmányszállító felépítményeit, eszközeit. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a felépítmény a csigás kitároláson felül, melynek teljesítménye 60-70  t/óra, fújós kitárolásra is képes, mégpedig a takarmány fajsúlyától függően cca. 20-25 t/ óra teljesítménnyel, amely gyakorlatilag a klasszikus fújós rendszerek teljesítményével meggyező. A Menci olyan technológiát fejlesztett ki, ami könnyűfém ötvözetekből állt. Innovatív projektekkel próbálkozott, ami az élvonalba hozta fel őket a közúti takarmány szállításban. Később, 2001-től kezdődően -kizárólag a félpótkocsik esetében- átálltak az acél alapanyagra, nagyrészt az olyan ügyfelek kérésére, akik különösen nehéz munkára akarták használni a pótkocsikat. A Menci közúti szállításra való felépítményei 22-92 m3-ig minden lehetséges kombinációban elérhetőek.

NÖVEKEDÉS

A magyarországi nagyüzemek ezt már a kezdetek kezdetén felismerték, és az ilyen irányú igényeik kielégítésére a központi irányítású szocialista gazdaság vezérelvei szerint hazai gyártási kapacitás is kiépült. Ez a hazai gyártókapacitás a rendszerváltást követően nem csupán a mezőgazdaságban lezajlott alapvető változások, hanem a takarmány szállító berendezésekkel szemben támasztott minőségi elvárások alapvető megváltozásával gyakorlatilag megszűnt. A Menci & C. Spa ideje korán felismerte a takarmány szállító berendezések korszerűsítésének a fontosságát így az elmúlt 10 évében folyamatosan növelte kapacitását, és felhozta a termelést 1800 legyártott félpótkocsira évente. 2004 óta a világ minden tájáról rendelik a Menci termékeit, amely először az európai piacon aratott sikert, majd elérte az elmúlt években a dél-amerikai piacokat is.

 

Ma az európai piacon a közúti forgalomban használatos, csigás kitároló rendszerrel ellátott – a minden elvárást teljes mértékben teljesítő – takarmányszállító eszközök egyedüli gyártója a MENCI.   

SZÁMOK

A termelési területen is látható a folyamatos fejlődés hiszen jelenleg 80.000 négyzetméteren áll a gyár, amiből 26.000 m2 teljes mértékben fedett. A gyárban 130 fő dolgozik minden nap a Menci további sikereiért.

 

Nyugodt szívvel ajánljuk szíves figyelmükbe !

Kérdéseivel keresse bátran termék managerünket, Vas Pétert a 06 20 232 53 54 -es telefonszámon, vagy hívja területei gépértékesítőjét!

kérje

ajánlatunkat

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja - Általános Adatvédelmi Rendelet 7. cikk (3) bekezdés alapján, akár egy kattintással.
Heti 1 gép tipp

Iratkozz fel és értesülj először, használt és új gépeinkről e-mailben.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja - Általános Adatvédelmi Rendelet 7. cikk (3) bekezdés alapján, akár egy kattintással.