seko

A SEKO sikere takarmányozásban 40 éve töretlen

MIÉRT, ÉPP SEKO?

A szarvasmarha állomány gazdaságos tej- és hústermelésének egyik meghatározó eleme a takarmányozás színvonala. Ezen belül is kiemelkedő fontosságú a homogén takarmánykeverékek készítésének, és egyenletes kiosztásának technikai-technológiai szempontból is megbízható gépekkel való ellátása. A szarvasmarhák nagyüzemi, korszerű, komplett – TMR (Total Mixed Ration) –, teljes takarmánykeveréket készítő és etető takarmányozási technológiáiban a takarmánykeverő, -kiosztó kocsik használata elvitathatatlan. A különböző konstrukciójú keverő-kiosztó kocsikkal megfelelő minőségben elkevert, aprított és kiosztott takarmány biztosítható az etetések során a kérődző állatállománynak.

A folyamatos tökéletesítés az egyik fő oka annak a teljes vevői elégedettségnek, ami a mai napig az egyik fő célja a SEKO csoportnak. Ez által nő az elkötelezettségünk és lelkesedésünk hogy egyre több vezető szakember legyen a világon akik tudásukat adják a tervezés és gyártás során a gépeinkhez a megújuló energia előállítására; az állati takarmányozásra és hulladékgazdálkodásra.

FELÉPÍTÉS

A takarmánykeverő, - kiosztó kocsi – megnevezés még számos jelzővel is kiegészíthető, mivel ezek az erő-/munkagépek amellett, hogy szállítják is a takarmányt; nagyrészük önrakodó silómaróval; silóblokk-vágóval, vagy rakodóvillával (rakodókanállal); alomszalma aprító-kifúvó berendezésekkel, valamint az egyes takarmánykomponensek tömegét mérő mérlegrendszerrel ellátott (is) lehet. Ezek a SEKO vontatott pótkocsik vagy magajáró célgépek – a megadott takarmányreceptúrák szerint – a kérődző állatok etetésére, a tömeg- és abraktakarmányok, valamint a kiegészítő takarmányok befogadására, szállítására-összekeverésére és kiadagolására alkalmasak.

 

MINŐSÉG

A szakterületenként, több mint 40 éves tapasztalatunk van a mezőgazdasági gépesítésben, állati takarmányozásban. Ezen szegmensek mélyreható eddigi tanulmányozása és ismerete hozta a gépeink sikereit az évek során, hogy a Seko egy elismert, megbízható partner legyen. Szakmailag felkészült tanácsadóinkkal kínálunk egyszerű, reális megoldást egy modern jövedelmező mezőgazdasági ágazatban, tökéletes harmóniában a természettel és a környezettel.

 

GYÁR

A SEKO gyár továbbra is gyors ütemben fejlődik, és ma is a szilárd alapokon, hagyományokon és minőségen alapszik a sikere. Az erős nemzetközi kapcsolatok is hozzájárulnak a pozitív eredményekhez minden évben, amint azt a forgalmon és a folyamatosan növekvő termelési kapacitáson is tapasztalhatunk.

GYAKORLAT

A gyakorlatban általánosan használt takarmánykeverő, -kiosztó kocsik kialakítása – az építési mód – tekintetében vontatott pótkocsik és magajáró célgépek különböztethetők meg, amelyek igen változatos tartálymérettel készülhetnek. A keverő-kiosztó kocsik többségét a vontatott, traktor által üzemeltetett pótkocsik képezik. A nagyobb állatlétszámmal rendelkező, és jól gépesített állattartó gazdaságok a nagyobb takarmány befogadóképességű tartálymérettel, valamint önrakodó silómaróval is ellátott magajáró gépeket használhatják kedvezőbben, míg kisebb állatlétszám esetén – a helyi körülményeket is figyelembe véve – a kisebb tartálytérfogatú vontatott gépek alkalmazása a célszerűbb.

A gépmegválasztásnál fontos szempont az adott állattartó gazdaság alapadatai: pl. állatlétszám; az istállók közlekedő útjainak méretei; a tehénállások, jászlak vagy etető utak elhelyezkedése; a rendelkezésre álló erő-/rakodógép állomány; etetési technológia; üzemgazdasági feltételek, stb. a meghatározóak.

A kocsik alapvető takarmányozási műveletei a takarmány-komponensek berakodása; takarmányadagok bemérése; aprítás-keverés a szállítás során; kiosztás-kiadagolás az etetési helyeknek megfelelően épülnek fel.

A magajáró gépek járószerkezeti meghajtását, és munkavégző szerveik működtetését – tartálytérfogatuktól, ill. hasznos terhelhetőségüktől függően, beépített motorok biztosítják, míg a vontatott pótkocsikat az üzemeltető erőgép teljesítmény leadó tengelyéről (a mechanikus hajtások mellett) hidrosztatikusan hajtják meg. 

 

PÉLDAKÉNT A TÁBLÁZAT:

További információért hívja bizalommal területi gépértékesítőjét vagy Vas Péter termék managert!

SEKO SAMURAI 5 sorozat:

SEKO SAMURAI 7 sorozat:

Tekintse meg videó galériánkat:

 

kérje

ajánlatunkat

Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot
Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja - Általános Adatvédelmi Rendelet 7. cikk (3) bekezdés alapján, akár egy kattintással.
Heti 1 gép tipp

Iratkozz fel és értesülj először, használt és új gépeinkről e-mailben.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja - Általános Adatvédelmi Rendelet 7. cikk (3) bekezdés alapján, akár egy kattintással.