seko

A SEKO sikere takarmányozásban 40 éve töretlen

MIÉRT, ÉPP SEKO?

A szarvasmarha állomány gazdaságos tej- és hústermelésének egyik meghatározó eleme a takarmányozás színvonala. Ezen belül is kiemelkedő fontosságú a homogén takarmánykeverékek készítésének, és egyenletes kiosztásának technikai-technológiai szempontból is megbízható gépekkel való ellátása. A szarvasmarhák nagyüzemi, korszerű, komplett – TMR (Total Mixed Ration) –, teljes takarmánykeveréket készítő és etető takarmányozási technológiáiban a takarmánykeverő, -kiosztó kocsik használata elvitathatatlan. A különböző konstrukciójú keverő-kiosztó kocsikkal megfelelő minőségben elkevert, aprított és kiosztott takarmány biztosítható az etetések során a kérődző állatállománynak.

A folyamatos tökéletesítés az egyik fő oka annak a teljes vevői elégedettségnek, ami a mai napig az egyik fő célja a SEKO csoportnak. Ez által nő az elkötelezettségünk és lelkesedésünk hogy egyre több vezető szakember legyen a világon akik tudásukat adják a tervezés és gyártás során a gépeinkhez a megújuló energia előállítására; az állati takarmányozásra és hulladékgazdálkodásra.

FELÉPÍTÉS

A takarmánykeverő, - kiosztó kocsi – megnevezés még számos jelzővel is kiegészíthető, mivel ezek az erő-/munkagépek amellett, hogy szállítják is a takarmányt; nagyrészük önrakodó silómaróval; silóblokk-vágóval, vagy rakodóvillával (rakodókanállal); alomszalma aprító-kifúvó berendezésekkel, valamint az egyes takarmánykomponensek tömegét mérő mérlegrendszerrel ellátott (is) lehet. Ezek a SEKO vontatott pótkocsik vagy magajáró célgépek – a megadott takarmányreceptúrák szerint – a kérődző állatok etetésére, a tömeg- és abraktakarmányok, valamint a kiegészítő takarmányok befogadására, szállítására-összekeverésére és kiadagolására alkalmasak.

 

MINŐSÉG

A szakterületenként, több mint 40 éves tapasztalatunk van a mezőgazdasági gépesítésben, állati takarmányozásban. Ezen szegmensek mélyreható eddigi tanulmányozása és ismerete hozta a gépeink sikereit az évek során, hogy a Seko egy elismert, megbízható partner legyen. Szakmailag felkészült tanácsadóinkkal kínálunk egyszerű, reális megoldást egy modern jövedelmező mezőgazdasági ágazatban, tökéletes harmóniában a természettel és a környezettel.

 

GYÁR

A SEKO gyár továbbra is gyors ütemben fejlődik, és ma is a szilárd alapokon, hagyományokon és minőségen alapszik a sikere. Az erős nemzetközi kapcsolatok is hozzájárulnak a pozitív eredményekhez minden évben, amint azt a forgalmon és a folyamatosan növekvő termelési kapacitáson is tapasztalhatunk.

GYAKORLAT

A gyakorlatban általánosan használt takarmánykeverő, -kiosztó kocsik kialakítása – az építési mód – tekintetében vontatott pótkocsik és magajáró célgépek különböztethetők meg, amelyek igen változatos tartálymérettel készülhetnek. A keverő-kiosztó kocsik többségét a vontatott, traktor által üzemeltetett pótkocsik képezik. A nagyobb állatlétszámmal rendelkező, és jól gépesített állattartó gazdaságok a nagyobb takarmány befogadóképességű tartálymérettel, valamint önrakodó silómaróval is ellátott magajáró gépeket használhatják kedvezőbben, míg kisebb állatlétszám esetén – a helyi körülményeket is figyelembe véve – a kisebb tartálytérfogatú vontatott gépek alkalmazása a célszerűbb.

A gépmegválasztásnál fontos szempont az adott állattartó gazdaság alapadatai: pl. állatlétszám; az istállók közlekedő útjainak méretei; a tehénállások, jászlak vagy etető utak elhelyezkedése; a rendelkezésre álló erő-/rakodógép állomány; etetési technológia; üzemgazdasági feltételek, stb. a meghatározóak.

A kocsik alapvető takarmányozási műveletei a takarmány-komponensek berakodása; takarmányadagok bemérése; aprítás-keverés a szállítás során; kiosztás-kiadagolás az etetési helyeknek megfelelően épülnek fel.

A magajáró gépek járószerkezeti meghajtását, és munkavégző szerveik működtetését – tartálytérfogatuktól, ill. hasznos terhelhetőségüktől függően, beépített motorok biztosítják, míg a vontatott pótkocsikat az üzemeltető erőgép teljesítmény leadó tengelyéről (a mechanikus hajtások mellett) hidrosztatikusan hajtják meg. 

 

PÉLDAKÉNT A TÁBLÁZAT:

További információért hívja bizalommal területi gépértékesítőjét vagy Vas Péter termék managert!

SEKO SAMURAI 5 sorozat:

SEKO SAMURAI 7 sorozat:

Tekintse meg videó galériánkat:

 

kérje

ajánlatunkat

Heti 1 gép tipp

Iratkozz fel és értesülj először, használt és új gépeinkről e-mailben.